De stichting

Opvang voor roofdieren

stichting leeuw - boom klimmen

Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor grote katachtigen dat gevestigd is op Landgoed Hoenderdaell. In april 2012 ontving Stichting Leeuw de eerste dieren. De stichting heeft als doel het opvangen van grote katachtigen in nood. Als dat mogelijk is, is de opvang tijdelijk en worden de dieren voorbereid op terugkeer naar hun land van herkomst. De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld van particulieren of zijn oud-circusdieren. Door nieuwe wet- en regelgeving mogen roofdieren in steeds minder landen optreden. Voor leeuwen en tijgers is daarom vaak geen plaats meer. Hun eigenaren zoeken dan een plek waar ze van een goede oude dag kunnen genieten. Stichting Leeuw is zo’n plek.

De doelstellingen van Stichting Leeuw zijn:

• Ontheemde grote katachtigen opvangen en verzorgen.
  • Door middel van gedragsonderzoek alle dieren een zo prettig mogelijk leven te geven.
  • Bezoekers educatie geven over de dieren en ze zo te leren wat ze zelf kunnen doen om deze dieren te helpen.
  • Deelnemen aan fokprogramma’s om bij te dragen aan het voortbestaan van de soort in het wild.
  • Het terugplaatsen van grote katachtigen in hun natuurlijke omgeving.

JAN_6060Jessey