Stichting Leeuw

Stichting Leeuw wil zich inzetten voor de katachtigen van deze wereld. In Anna Paulowna is een groot opvangcomplex verrezen, waar katten kunnen worden opgevangen en gefokt. Dit centrum mag echter niet het laatste station zijn voor de opgevangen en gefokte dieren. Stichting Leeuw is bezig met het realiseren van grote parken in de landen van herkomst, alwaar deze dieren hun oude dag kunnen slijten. Doel is om de raszuivere dieren weer terug te brengen in het wild en de andere dieren in grote omheinde parken te laten leven.

Om de dieren voor te bereiden op hun leven in het (semi) wild is er een parcours ontwikkeld, waar de dieren leren om achter hun eten aan te moeten jagen. Stichting Leeuw is bezig met de realisatie van dit project, wat naast conditie en aanwakkeren van het instinct een verrijking zal zijn van de kwaliteit van leven in gevangenschap.

Als bezoeker bent u van harte welkom in ons centrum. Het centrum bevindt zich op Landgoed Hoenderdaell. U kunt een entreekaartje voor Hoenderdaell kopen en daarmee ons centrum bezoeken. Hoenderdaell doneert een deel van haar inkomsten aan Stichting Leeuw.

U zult begrijpen dat deze inkomsten niet voldoende zijn om de grote plannen van de Stichting te realiseren. Wij vragen u dan ook ons te steunen, zodat uw nageslacht ook nog kan genieten van het brullen van een leeuw op de Afrikaanse vlakten.

Per 26 oktober 2011 heeft de belastingdienst Stichting Leeuw aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Word donateur

Klik hier voor het donatieformulier

NRC Charityaward - Stichting Leeuw

Dieren

Uw dierenfoto's

Stichting Leeuw plaatst graag ingezonden foto's van haar bezoekers. Alle foto's van katachtige roofdieren zijn van harte welkom.

Projecten

Stichting Leeuw ontwikkelt op het moment diverse projecten in Siberie, India en Kenia om de diverse katachtigen te kunnen verzekeren van een goede toekomst.

Wij bedanken

Stichting Leeuw bedankt haar sponsoren.