Tiger-Workshop

Wolltest du schon immer einmal Auge in Auge mit einem Tiger oder Löwen stehen? Erlebe einen abenteuerlichen Tigerworkshop.

Adoptiere ein Tier

Die Adoption eines geretteten Tieres bei Stichting Leeuw ist symbolisch.

JAGDSIMULATOR

die Verspieltheit, die Schnellheit und den Jagdinstinkt der Katzenartigen auf Landgoed Hoenderdaell ganz aus der Nähe sehen.

tebulo-stichting-leeuw-schaatst

Tebulo schaatst

Op 31 januari 2017 heeft Team Tebulo de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk geschaatst met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Siberië project van Stichting Leeuw.

Stichting Leeuw

De pagina gaat over Stichting Leeuw in Anna Paulowna. De Stichting heeft op Landgoed Hoenderdaell een centrum waar ze Grote Roofkatten opvangen. De Stichting draait geheel op vrijwilligers.
Stichting Leeuw3 days ago
Hoi allemaal,
Het gaat erg goed met Remy. Omdat er veel vragen komen over zijn verzorging zullen we hierover wat meer vertellen.

Wat eet hij?
De eerste dagen zijn even spannend voor wat betreft de voeding. Wij wisten niet wat Remy al gewend was. Al in het eerste uur werd duidelijk dat hij zelfstandig water kon drinken. De eerste hapjes waren alleen wat licht verteerbare stukjes kipfile. Al snel bleek dat hij dit goed at en nu krijgt hij een mengsel van 75% kip en 25% rund om zijn darmen te laten wennen aan rood vlees. Hierover gaat nog een supplement met alle benodigde vitaminen en mineralen. In de middag krijgt hij inmiddels ook al een botje met nog een klein beetje vlees om lekker bezig te zijn en te wennen aan deze manier van voeren. Dit bot geeft voor uren lang vermaak wat ook nodig is voor het stimuleren van speeksel aanmaak en gebruik van zijn gebit.

Moet hij geen melk meer drinken?
Nee, wanneer hij voldoende eiwitten binnenkrijgt door het zelf eten van vlees heeft een welp van deze leeftijd geen melk meer nodig. Calcium e.d. zit voldoende in het supplement wat over zijn vlees wordt gegeven. Wanneer een welp al een tijdje geen melk meer heeft gekregen zou hij diarree kunnen krijgen van het weer gaan geven van melk.

Blij met poep!
Geloof het of niet, verzorgers worden altijd heel blij van een mooie hoop. Het is altijd even afwachten of de darmen goed kunnen omgaan met de voeding. Iedere keer dat we ontlasting vinden wordt dit gedocumenteerd om bij te houden of dit goed gaat. Ook nemen wij regelmatig een mestmonster om te kunnen kijken of er geen darmparasieten aanwezig zijn.

Veilig speelgoed ?
Vermaak en bezigheid is ook zeer belangrijk. Echter kunnen wij niet zomaar alles geven. Wij vermijden nu nog speelgoed waar hij bijvoorbeeld stukjes van zou kunnen opeten. Als dit zou gebeuren is er kans op verstikking of obstructie van de darm.

Is de hygiëne belangrijk?
Ja, natuurlijk is een goede hygiëne essentieel voor de gezondheid. Net als alle andere dierenverblijven wordt er dagelijks schoon gemaakt. Door middel van een tunnel kunnen wij Remy naar een ander verblijf aan de overkant laten lopen. Normaal staat alles open, maar alleen bij de schoonmaak kunnen wij de tunnel even sluiten. Op deze manier kunnen wij beide verblijven netjes schoon houden en regelmatig ook ontsmetten.
Stichting Leeuw5 days ago

Meld je aan voor de nieuwsbrief!