Nero

Nero komt uit een Frans circus, maar als welp is hij naar een Nederlands circus gekomen. Daar konden mensen met hem op de foto. Maar toen het winter werd en het circusseizoen afgelopen was, wist het circus niet wat ze met hem moesten doen. Daarom zat hij verstopt in een trailer. Na een tip heeft Stichting Leeuw Nero opgehaald. Al snel bloeide de jonge leeuw op.

Nero en Masrya waren in mei 2015 de eerste leeuwen die teruggeplaatst zijn in Afrika. Helaas is Masrya, waar Nero mee samen woonde, in 2021 overleden.

Leeuwen zijn groepsdieren en daarom is Nero niet veel later aan Nora gekoppeld. Dit koppel geniet nu samen van de Afrikaanse zon.

Wist je dat…
…Stichting Leeuw heel graag meer leeuwen wil terugplaatsen in hun natuurlijke omgeving?

Help mee dit mogelijk te maken en adopteer een leeuw

Nero

Nora en Nero bij The Lions Foundation