Tristan, Nala en Asali(†)

Deze leeuwen zijn geboren in een Duits dierenpark. Omdat daar geen plaats meer was voor de welpen, kwamen ze in 2012 naar Stichting Leeuw toen ze ongeveer negen maanden oud waren, samen met Asali en de even oude Isolde en Simba. De vijf leeuwen hebben allemaal dezelfde vader en twee verschillende moeders. Toen ze volwassen werden, zijn de mannetjes Simba en Tristan gesplitst en hebben ieder hun eigen vrouwtjes gekregen. In het wild gaat het ook zo, leeuwen leven altijd in een groep.

Nala is een hele dappere leeuwin, die soms ook een beetje schuw kan zijn. Asali durfde meer. Maar allebei zouden ze goede jagers kunnen worden. Tristan is de grootste en stoerste mannetjesleeuw van Stichting Leeuw. Hij is een echte leider: eigenwijs, dapper en heel nieuwsgierig.

Ze zijn in mei 2016 verhuisd naar Zuid-Afrika. Daar hebben ze een mooie ruimte om te leven zoals leeuwen dat doen.

Helaas is Asali in augustus 2017 overleden in het mooie Zuid-Afrika.
Het autopsierapport gaf aan dat Asali in uitstekende gezondheid was. Ziekte of eventueel stroperij is geheel uitgesloten. Asali overleed ten gevolge van verwondingen aan haar keel.
We kunnen alleen maar speculeren dat het wilde spel tussen deze leeuwen in iets vreselijks is geëindigd.

RIP Asali

HEN_2287Tristan HEN_2255_01Asali
HEN_2303_01Nala

Vrijlaten

Nala en Tristan in Zuid-Afrika

Wist je dat…
…een transportkooi voor één leeuw +/- € 2.000,- kost? En medische keuring voordat een leeuw naar het buitenland mag € 795,- kost?

Help mee meer leeuwen te laten leven in de natuur, word donateur van Stichting Leeuw