Bakari, Dumi, Jessy & Sarabi

Mannetjesleeuw Bakari en zijn vrouwtjes Dumi, Jessy en Sarabi hebben samen tien jaar opgetreden in een circusact. In juli 2014 kwamen ze naar Stichting Leeuw.

Bakari is een echte leeuw: hij ziet er stoer uit, maar ligt het liefst lui in het gras. Dumi is een rustig vrouwtje, maar laat zeker niet over zich heen lopen. Ze is te herkennen aan haar staart, aan het uiteinde ontbreekt namelijk het zwarte kwastje. Jessy is de jongste van deze leeuwengroep, ze was zes toen ze in 2014 arriveerde. Na een paar maanden had ze een grote verrassing voor de verzorgers van Stichting Leeuw: ze beviel van leeuwenwelp Ayla. Jessy is te herkennen aan de littekens op haar neus. Sarabi kun je herkennen aan haar stevige bouw en donkere vlekjes rond haar ogen en neus. Haar vacht is ook wat donkerder dan die van Dumi en Jessy.

Wist je dat…
… de verzorging en het voedsel van één leeuw ongeveer € 1000,- per maand kost?

Steun Stichting Leeuw. Al vanaf € 10,- per maand kun jij deze dieren een beter leven geven.

JAN_6086Dumi&Sarabi

JAN_6060Jessey