Bruno & Omar

Diersoort: Afrikaanse leeuw
Afkomst: particulieren in Oost-Europa

Bruno en Omar zijn broers. Omar werd geboren in een circus in Slowakije. Als welp werd hij gekocht door een man die het leuk leek een leeuw te hebben. Maar toen hij het land uitvluchtte, bleef Omar achter in zijn kleine kooi. De vader van de man probeerde de leeuw te verkopen, maar dat lukte niet. Ondertussen vermagerde Omar en in zijn kooi had hij geen beschutting tegen de extreme kou. Toen een groep dierenactivisten zag dat Omar te koop werd aangeboden, waarschuwden ze Stichting Leeuw. In maart 2015 heeft Stichting Leeuw Omar opgehaald, in het opvangcentrum knapte de leeuw snel op.

Bruno komt uit hetzelfde nest als Omar. Hij werd door een maffiabaas in een kooi bij zijn huis gehouden. Toen de man overleed, wist zijn vrouw niet wat ze met het dier aan moest en heeft Stichting Leeuw gebeld. Stichting Leeuw heeft hem in april 2015 opgehaald. Bruno zag er bij aankomst een stuk beter uit dan zijn broer, toch vertoont hij gestrest gedrag.

Beide leeuwen zijn in december 2017 naar Zuid Afrika verhuisd. Bruno leeft sinds begin 2021 samen met Ziera en Omar met Mahli.
Ze hebben nu een prachtig groot verblijf van circa 1,5 hectare bij The Lions Foundation.

Omar aankomst 04-03-2015

Omar

Omar 2017  bij Stichting Leeuw

Omar in Zuid-Afrika

Bruno bij Stichting Leeuw

Bruno in Zuid-Afrika