Tristan en Nala

Deze leeuwen zijn geboren in een Duits dierenpark. Omdat daar geen plaats meer was voor de welpen, kwamen ze in 2012 naar Stichting Leeuw toen ze ongeveer negen maanden oud waren. De toen vijf leeuwen hebben allemaal dezelfde vader en twee verschillende moeders en zodra ze volwassen werden, zijn de mannetjes Simba en Tristan gesplitst en hebben ieder hun eigen vrouwtjes gekregen. In het wild gaat het ook zo, leeuwen leven altijd in een groep.

Nala is een hele dappere leeuwin, die soms ook een beetje schuw kan zijn. Tristan is een grote en stoere mannetjesleeuw. Hij is een echte leider: eigenwijs, dapper en heel nieuwsgierig.

Ze zijn in mei 2016 verhuisd naar Zuid-Afrika. Daar hebben ze een mooie ruimte om te leven zoals leeuwen dat doen.

HEN_2287Tristan

HEN_2303_01Nala

Vrijlaten

Nala en Tristan in Zuid-Afrika

Wist je dat…
…een transportkooi voor één leeuw +/- € 2.500,- kost? En medische keuring voordat een leeuw naar het buitenland mag € 795,- kost?

Help mee meer leeuwen te laten leven in de natuur, word donateur van Stichting Leeuw