Simba (B)

Geboren: 2017
Afkomst: Irak
Leefsituatie: alleen

Simba is 12 juli 2019 bij Stichting Leeuw aangekomen. Hij stond op een drukke markt in Bagdad in een veel te kleine kooi. De Nederlandse ambassade/defensie heeft ervoor gezorgd dat Simba in beslag is genomen en tijdelijk in een dierentuin opgenomen kon worden. Het heeft nog een tijd geduurd voor Simba bij ons terecht kwam, maar door vol te houden en goede contacten in Irak is Simba naar Nederland gekomen.
Omdat Simba erg vermagerd was, hebben ze veel eten gegeven. Door te weinig beweging zijn de spieren niet goed ontwikkeld en heeft hij nu eigenlijk teveel vet. Simba krijgt daarom een speciaal dieet en een soort leeuwenfysiotherapie om de spieren aan te laten sterken.

Op dit moment zit Simba nog in quarantaine en mag na 30 dagen naar zijn verblijf bij Stichting Leeuw.
Deze periode kunnen de dierverzorgers hem goed monitoren en eventuele ziektes uitsluiten.