Noëlle

Noëlle is een wat ouder poema vrouwtje met toch wel een bijzonder verleden. Zij is vermoedelijk geboren in 2004 en vervolgens illegaal gehuisvest bij een particulier in Nederland, samen met een mannetje. In 2006 werden de dieren in beslag genomen en die dieren werden opgevangen bij Best Zoo in Best.

Tien jaar lang is Noelle goed verzorgd door dit dierenpark, maar na overlijden van haar mannetje bleef zij alleen achter en moest een buitenverblijf om beurten delen met andere katachtigen. Zodoende werd er een nieuwe locatie gezocht voor deze mooie poema. Stichting leeuw mocht Noelle haar laatste thuis bieden, om hopelijk wat gezelschap te vinden bij onze poema man Vincent.

Ondanks het leeftijdsverschil hopen we dat het klikt tussen de twee en we ze mogelijk op een zekere dag samen kunnen plaatsen in 1 verblijf. Of dit gaat lukken is geheel afhankelijk van het gedrag van beide dieren.

Noëlle