Kuma

Geboren: 2015
Afkomst: Italiaans dierenpark
Leefsituatie: met Valesca

Kuma is in 2017 bij Stichting Leeuw gekomen. Hij is afkomstig uit een dierenpark in Italië. Dit park heeft de moeder van Kuma, die toen al drachtig was, opgevangen uit een circus. Helaas moest het park en aantal katachtigen wegdoen i.v.m. vergunningen. Kuma is een ontzettend speelse en nieuwsgierige tijger. Hij vindt het heerlijk om al zijn speelgoed mee te nemen zijn vijver in en plonst er dan op los! Hij is dol op zijn buurvrouwen, waar hij ook regelmatig mee speelt. Sinds 2019 woont hij samen met Valesca.
Voor zowel Kuma als de Siberische drieling geldt dat zij bij Stichting Leeuw gekomen zijn, met als toekomstig doel in Rusland, een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van hun soort. Een aantal van deze dieren zal deze taak ook daadwerkelijk gaan vervullen.